Reis samenstellen

Wil je weg zonder zorgen? Laat ons je reis naar Gambia voor je samenstellen.

Met onze ervaring in het boeken van ‘slimme’ vliegtickets over de hele wereld, ben je ervan verzekerd dat je onbezorgd en voor de scherpste prijs op reis kunt. Wij regelen al je transfers (vanaf je voordeur) tot aan de airpoort. Bij een eventuele overstap regelen we ook je verblijf.

 

Wat zijn 'slimme vliegtickets'?

Voor de meeste mensen is het boeken van een pakketreis via georganiseerde reisorganisaties vanzelfsprekend. Wij geloven in het zelf samenstellen van je reis om zo bijvoorbeeld kosten te besparen. 

Hiervoor wordt er bijvoorbeeld gevlogen vanaf luchthaven A en terug gevlogen op luchthaven B. Het is ook mogelijk dat er een overstap plaatsvindt waarbij je een nachtje (of twee) overnacht op een andere vakantiebestemming. 

Het zoeken van zo’n aansluitende vlucht kan nogal ingewikkeld en een tijdrovende klus zijn. Wij kunnen dit voor je doen. Vul hieronder je wensen in zodat we voor je aan de slag kunnen.

Ligging

The Gambia is een West-Afrikaans land met ongeveer 1,8 miljoen inwoners. Het smalle land ligt omringd door Senegal. Enkel het westerse gedeelte van Gambia grenst aan de Atlantische Oceaan. In zo’n 6,5 uur vlieg je vanaf Nederland naar de luchthaven Banjul! Al deze ingrediënten maken van Gambia misschien wel de meest ideale winterzon bestemming. 

Economie

De economie van het kleine West-Afrikaanse land behoort tot een van de zwakkere in de wereld. Sommige bronnen geven aan dat het land zelfs op de 15e plaats van ‘armste landen ter wereld’ staat. 

Het belangrijkste exportproduct van Gambia zijn voornamelijk pinda’s. Vele locals proberen wat extra geld te verdienen met de verkoop van zelf geteelde gewassen. Het gemiddelde inkomen van een Gambiaan ligt tussen de € 40,- en € 80,- per maand. 

Cultuur en religie

Wat je hier écht nog terug vind is de pure cultuur. Zo behoren de meeste Gambianen tot een bepaalde stam. Dit maakt een enorm belangrijk deel uit van de cultuur. De bekendste stammen zijn Wolof, Mandinka, Fula, Jola en Serahuli. Zij hebben elk hun eigen taal, tradities, recepten en kenmerkende postuur of huidskleur. 

Ongeveer 95% van de bevolking is Islamitisch. Iets minder dan 5% is Christenlijk. In Gambia vindt je dan ook bijna in elke wijk een of meerdere moskeeën. Er zijn ook gebedshuizen van de Christenen.

Taal

De voertaal Engels. Vrijwel iedereen spreekt naast Engels nog 1 of meerdere talen vanwege de stam waartoe ze behoren.