Beste reistijd Gambia

Wat is de beste reistijd om naar Gambia te reizen?

Gambia is een heerlijke winterzonnestemming. Zeker in de maanden november tot en met april zit je gegarandeerd onder de Afrikaanse zon. Gambia kent ook een regenseizoen. Ondanks dat er in deze periode veel regen valt, kunt je er nog steeds een heerlijke vakantie beleven. We vertellen je er hier alles over!

Klimaat Gambia beste reistijd
Deze tabel komt van https://klimaatinfo.nl/klimaat/gambia/

Droogseizoen

In de maanden van oktober tot en met begin juni, kent Gambia een droog klimaat. Na het regenseizoen (na oktober) is het landschap erg groen. De temperaturen variëren van 20 tot en met 30 graden. Dat maakt Gambia een uitstekende winterzon bestemming. Van november tot en met februari is de zon en de temperatuur wat milder. In de avonden koelt het ook wat af. Wil je er tijdens de feestdagen of in de winter eventjes lekker tussenuit, dan zit in in Gambia perfect!

Regenseizoen

Als het zomer in Nederland is, is het laagseizoen in Gambia. Het regenseizoen gaat van juli tot en met oktober. In augustus valt de meeste regen. Over het algemeen ligt het toeristenseizoen dan een beetje stil. Veel hotels en restaurants hebben dan aangepaste openingstijden of zijn zelfs gesloten. Ook vliegen er minder vliegtuigen naar en van Gambia. Gambia regenseizoen beste reistijd

Tijdens het regenseizoen kan het ook enorm heet zijn. Het weer is vooral wat broeieriger. Een dik plusplunt van het regenseizoen is toch wel de opbloeiende natuur en de diverse gekleurde zonsondergang. Eigenlijk is het regenseizoen wel heel erg bijzonder om een keertje mee te maken! 

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *